Sok halottja van az iráni földrengésnek

Legfrissebb hírek szerint  negyvenöten haltak meg a pénteki észak-iráni földrengés következtében. A sérültek száma meghaladja a háromszázötvenet. Az áldozatok száma még növekedhet, mivel egy hegyi úton több autót betemetett a földcsuszamlás.

A Richter-skála szerinti 6,1-es erősségű földrengés rázta meg pénteken Észak-Iránt. A földmozgásnak Teherántól 70 kilométerre, Baladeh településnél volt az epicentruma.

Az ISNA iráni hírügynökség a Vörös Félhold humanitárius  szervezetre hivatkozva szombaton negyvenöt halálos és háromszázötven sebesült áldozatról számolt be. Az áldozatok száma még növekedhet, mivel a Teherán-Csálusz főútvonalon a hegyi útszakaszon több autót betemetett a földcsuszamlás.

A teheráni egyetem geofizikai tanszéke szerint a közép-európai idő szerint 14 óra 38 perckor bekövetkezett első földrengést hatvanöt, a Richter-skála szerinti 1,6 és 5,5 közötti erősségű földmozgás követte. Tavaly decemberben a délkelet-iráni Bám város térségében mintegy 26 ezer ember vesztette életét egy 6,8-as erősségű földrengés következtében.

KAPCSOLÓDÓ CIKK