Pokolgép robbant Bagdadban

Legkevesebb ketten életüket vesztették, és huszonegyen megsebesültek egy gépkocsiba rejtett pokolgép felrobbanása következtében hétfőn az iraki főváros, Bagdad nyugati részén.

A detonáció Bagdad egyik forgalmas utcáján, az úgynevezett zöld zóna közelében történt. Az egyik szemtanú azt mondta, hogy egy Mercedes ment lefelé az utcán, befordult, majd hirtelen felrobbant. Egyesek szerint autóba rejtett pokolgép robbant, más - iraki - szemtanúk rakéta-becsapódásról számoltak be.

A detonáció következtében mély kráter keletkezett az úttest közepén, és több gépkocsi kigyulladt. A BBC sok sérültről számolt be, konkrét számok említése nélkül. Az AFP francia hírügynökségnek a merénylet helyszínén tartózkodó tudósítója két halottat látott, de iraki kórházi források még két halálos áldozatról számoltak be.

Mike Murray ezredes, az amerikai hadsereg tisztje elmondta, hogy egyelőre nem lehet tudni, mi volt a támadás célpontja. Az al-Arabíja arab nyelvű hírtelevízió értesülése szerint a merénylet az iraki kormányzótanács egyik tagja, Muvafak ar-Rabii ellen irányult.

Számos mentőautó és két tűzoltóautó érkezett a helyszínre, amelyet az amerikai katonák lezártak, és a levegőbe leadott lövésekkel igyekeztek szétoszlatni az időközben összegyűlt, koalícióellenes jelszavakat skandáló tömeget.

KAPCSOLÓDÓ CIKK