Állítólag Boszniában járt tavaly bin Laden

Egy szarajevói hetilap szerint Oszama bin Laden saját nevén, boszniai állampolgárként lépett be az országba hat testőr kíséretével tavaly augusztusban. A látogatásra véletlenül derült fény, de az esetet igyekeztek eltussolni a határőrök.

Boszniában járt tavaly a világ legkeresettebb terroristája, Oszama bin Laden - állítja egy szarajevói lap. A pénteken megjelent Slobodna Bosna című hetilap szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezetője tavaly augusztusban hat testőrével együtt belépett az ország területére a szarajevói repülőtéren.

Erre véletlenül derült fény, amikor Mile Juric, a határőrszolgálat főnöke nemrégiben bemutatta a légi utasok nyilvántartási jegyzékét. A reptéri adatbázisában szó szerint az állt, hogy "Bin Laden, boszniai állampolgár 2003 augusztusában hat kísérőjével együtt belépett az országba". A testőrökről annyit tudni, hogy ismert körözött személyek ők is - idézte a szarajevói lapot a Tanjug belgrádi hírügynökség.

A felfedezés után ellenőrzésnek vetették ugyan alá a határőrszolgálat reptéri egységét, de a lap szerint a botrányt megpróbálják eltussolni, mivel a határőrszolgálatban nem is kezdődött belső vizsgálat az eset felderítésére.

KAPCSOLÓDÓ CIKK