Tagadta a gyilkosságokat az utolsó szó jogán Dutroux

Az utolsó szó jogán megbánta az emberrablást és a nemi erőszakot Marc Dutroux belga pedofil. A férfi azonban továbbra is kitartott azon álláspontja mellett, hogy nem ő gyilkolta meg áldozatait. Dutroux 1996-os elfogásáig hat lányt rabolt el, erőszakolt meg és tartott fogva házának pincéjében. Áldozatai közül csak ketten maradtak életben. Dutroux a bíróságon a magáén kívül felhívta a figyelmet az ügy másodrendű vádlottainak felelősségére is. A bíróság várhatóan a jövő héten hoz majd ítéletet az ügyben.

Elismerte és megbánta az emberrablást és a nemi erőszakot Marc Dutroux belga pedofil az utolsó szó jogán, Arlon város bíróságán. "Nem tagadom egyetlen valódi bűntettemet sem. Azért vagyok itt, hogy elítéljenek" - mondta a bíróság előtt Dutroux. A férfi ugyanakkor továbbra is tagadja, hogy ő ölte volna meg áldozatait. "Nem vagyok gyilkos" - jelentette ki a bíróság előtt.

Dutroux és volt felesége, valamint egy üzletember összesen hat lányt raboltak el 1996-ig. An Marchal és Eefje Lambecks holttestét a rendőrök a férfi kertjében elásva találták meg, a lányokat meggyilkolták. A férfi másik két áldozata, Melissa Russo és Julie Lejeune - mindketten nyolcévesek - valószínűleg éhen haltak a Dutroux háza alatti pincében, ahol a férfi valóságos kínzókamrát épített ki.

Az elrablást, fogva tartást és a folyamatos nemi erőszakot csak két lány: a nyolcvan napig fogva tartott Sabine Dardenne és a hat napig raboskodó Laetitia Delhez élte túl. Dutroux elfogása után maga vezette el a rendőröket a kínzókamrához. A rendőrség előzőleg háromszor kutatta át a házat, de nem találta nyomát a lányoknak - írja a BBC News.

Dutroux csütörtökön továbbra is kitartott azon álláspontja mellett, hogy egy nagyobb pedofil-bűnszervezet tagjaként tevékenykedett. Hosszú beszédében Dutroux kijelentette, hogy "őszintén megbánta" a történteket, de figyelmeztette a bíróságot az ügy másodrendű vádlottainak felelősségére.

Dutroux szerint volt felesége, Michelle Martin tud arról, hogy hogyan halt meg a két nyolcéves kislány. Ugyanakkor Dutroux kijelentette, hogy az ügy harmadrendű vádlottja, Michel Nihoul volt annak a pedofil bűnbandának a vezetője, amely megölte a két idősebb lányt.

A bíróság hétfőn kezdi meg a tanácskozást, ítéletet várhatóan a jövő hét közepén hoznak Marc Dutroux ügyében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK