Egy állítólagos al-Kaida-közlemény szerint a terrorszervezet egyik csoportja elrabolt egy amerikai mérnököt a szaúdi fővárosban. A csoport egyúttal magára vállalt egy múlt keddi gyilkosságot is.

Elraboltak egy amerikait egy, az al-Kaida terrorszervezetnek tulajdonított közlemény szerint. Az egyik iszlám honlapon megjelent dokumentum szerint a tússzal úgy bánnak majd mint ahogy az amerikaiak "bántak a mi testvéreinkkel Guantánamón és az Abu Graibban". A közzétevők még egy útlevél-képnek tűnő fényképet és egy Lockheed Martin-os névjegykártyát is közzétettek a túszról, aki a szöveg szerint Paul M Johnson mérnök.

A közleményt kiadó - a magát az al-Kaida arab-félszigeti szervezetének valló - csoport egyúttal magára vállalta egy amerikai férfi múlt keddi meggyilkolását, melyről videofelvételt is bemutattak a honlapon. A képeken egy ember látható amint összeseik egy garázsajtó előtt, miközben két fegyveres szalad felé. A szöveg szerint az áldozat a zsidó-amerikai Robert Jacob, aki a Vinnel kémvállalatnak dolgozott.

A Szaut al-Dzsihád (A dzsihád hangja) nevű honlapon alig néhány órával azután jelent meg a közlemény, hogy szombaton újabb amerikait gyilkoltak meg a szaúdi fővárosban. Néhány hét leforgása alatt ez a hatodik eset, hogy a sivatagi királyságban nyugatiak ellen intéznek halálos támadást.

A rijádi amerikai nagykövetség megerősítette, hogy keresnek egy amerikai állampolgárt. A nagykövetség egyúttal azonosította a szombati gyilkosság áldozatát is, ám nevén kívül - Kenneth Scroggs - mást nem hozott nyilvánosságra - írja a BBC.