Állítólag ejtik a Saron elleni korrupciós vádakat

Egy izraeli televízió híradása szerint bizonyítékok hiánya miatt ejtik az Ariel Saron elleni korrupciós vádakat. Az izraeli kormányfőt egy '90-es évek végi ingatlanügy kapcsán vádolták meg kenőpénz elfogadásával.

Nem emelnek vádat az izraeli miniszterelnök ellen korrupció miatt, az úgynevezett görög sziget-ügyben. Az izraeli legfőbb államügyész szerint ugyanis nincs elegendő bizonyíték Ariel Saron ellen. Erről egy izraeli televízió adott hírt.

Saron és fia, aki ügy másik kulcsszereplője, mindvégig tagadták, a korrupciós vádakat, pedig az ügyben korábban készült egy vádirattervezet is. Ebben korrupcióval, csalással és kötelességszegéssel vádolták az izraeli miniszterelnököt.

A dokumentum szerint Saron fia közvetítésével fogadott el kenőpénzt David Appel ingatlanbefektetőtől a '90-es évek végén. A vádirattervezet, a Haaretz című izraeli napilap szerint, azon a beszélgetésen alapul, amelyet Appel és az akkor külügyminiszterkén tevékenykedő Saron folytatott egymással. Ebben egyebek mellett Saron kijelentette, hogy "A sziget a kezünkben van", míg Appel megjegyezte, hogy "Az ön fia egy csomó pénzt fog keresni".

KAPCSOLÓDÓ CIKK