Rohadt gombócok miatt lett öngyilkos egy koreai cégvezető

Folyóba ugrott egy dél-koreai cégvezető, vállalatáról ugyanis kiderült, hogy romlott alapanyagokból készített gombócokat. Holttestét még keresik, megtalálták viszont a búcsúlevelét, amelyben az áll, hogy a vitatott összetevőkből gyártott élelmiszer ártalmatlan a fogyasztókra.

Egy dél-koreai élelmiszer-ipari cég vezetője öngyilkos lett, miután egy kormányzati vizsgálat kiderítette, hogy a vállalat romlott alapanyagokból gyártott gombócokat. A Yonhap hírügynökség jelentése szerint a férfi egy szöüli hídról ugrott a Han folyóba vasárnap. Holttestét még keresik, a hídon megtalálták viszont mobiltelefonját, cipőjét és búcsúlevelét.

Ebben a cégvezető azt írta, hogy a botrány kitörése után a vállalalt pénzügyi zavarba került. A férfi a levélben azt is állította, hogy a vitatott anyagból készült gombócok ártalmatlanok voltak a fogyasztókra. Az AP hírügynökség beszámolója szerint sem érkezett bejelentés arról, hogy bárki is megbetegedett volna a terméktől, amelyek forgalma ugyanakkor 90 százalékkal visszaesett a kormányzati vizsgálat nyilvánosságra kerülése óta.