Öngyilkos merényletre készülő palesztin lányokat fogtak el

Öngyilkos merényletre készülő két tizenéves lányt tartóztattak le szerdán az izraeli hatóságok. Az izraeli hatóságok egy korábban letartóztatott terrorista vallomása alapján akadályozták meg a merényletet.

A 14 és 15 éves nábluszi lányokat szerda reggel vették őrizetbe és velük együtt letartóztatták a két apát is - jelentették be névtelenséget kérő izraeli biztonsági források. A letartóztatásokról beszámoltak a palesztin lányok hozzátartozói is. A családtagok elmondták: nem volt tudomásuk arról, hogy a két lány szélsőséges vagy politikai tevékenységet folytatott volna.

A szélsőséges palesztin szervezetek igyekeznek beszervezni öngyilkos merényletek és egyéb támadások elkövetésére nőket és fiatalokat, mert az izraeli biztonsági intézkedések, a ciszjordániai biztonsági kerítés megépítése következtében a férfiak egyre nehezebben tudnak akcióba lépni.

Az izraeli hatóságok kedden szereztek tudomást egy újabb támadás előkészületeiről, amikor letartóztatta egy, az al-Aksza Mártírjainak Brigádjaihoz tartozó fiatalt. Ő számolt be a hatóságoknak a lányok beszervezéséről - nevük említése nélkül.

KAPCSOLÓDÓ CIKK