Gyilkosság miatt is bűnösnek találták Dutroux-t

Gyilkosságban, emberrablásban és nemi erőszakban találta bűnösnek Marc Dutroux-t a belgiumi Arlon bíróságán. A Belgiumban az évszázad perének tartott eljárás során három hónapig vizsgálták a négyszázezer oldalnyi bizonyítékot a pedofil férfi ellen. Dutroux összesen hat fiatalkorú lányt rabolt el és tartott fogva pincéjében. Belgiumban nagy felháborodást keltett az ügy, sokan vélekednek úgy, hogy Dutroux és társai pere csak a figyelem elterelését szolgálja az igazi bűnösökről.

Bűnösnek találta Marc Dutroux belga pedofilt minden ellene hozott vádpontban a bíróság csütörtökön. A férfit emberrablással, nemi erőszakkal és gyilkossággal vádolták. Dutroux hat lányt rabolt el, és a háza alatt épített kínzókamrájában tartotta őket fogva. A lányokat rendszeresen megerőszakolta. A fogságot csak két lány élte túl.

A bíróság több mint négyszázezer oldalnyi bizonyítékot tekintett át a három hónapja tartó per ideje alatt. Összesen 243 kérdést intéztek a tanúkhoz. A per során tanúskodott a két lány , akik túlélték az emberrabládt és a fogságot. Sabrine Dardenne- nyolcvan, Laetitia Delhez pedig hat napot töltött Dutroux pincéjében.

A bírósági vizsgálat során kiderült, hogy a pedofil két tizenéves áldozatával - An Marchallal és Eefje Lambrecksszel - maga végzett, a másik két áldozat - a nyolcéves Melissa Russo és Julie Lejeune - pedig éhen halt a pincében, amíg Dutroux vizsgálati fogságban volt.

A rendőrség háromszor is átkutatta Dutroux házát, de nem találta nyomát a lányoknak. A pedofil végül maga mutatta meg a rendőröknek a titkos cellát, ahol a lányokat fogva tartotta.

A per során Dutroux mindvégig tagadta, hogy ő ölte volna meg a lányokat. A férfi vallomásában mindvégig kitartott azon álláspontja mellett, hogy egy nagyobb pedofilhálózat tagjaként cselekedett. A bíróság egyelőre nem hozott ítéletet az ügy további vádlottai: Dutroux volt felesége és egy üzletember ügyében, akik szintén részt vettek a lányok elrablásában és megkínzásában.

Belgiumban hatalmas felháborodást váltott ki az évszázad pereként számon tartott Dutroux-ügy. A BBC tudósítója arról tájékoztat, hogy Belgiumban általánosan elfogadott  vélemény, hogy a Dutroux-ügyben más, prominens személyek is érintettek. Az emberek szerint Dutroux és társai pere csak azért kapott ekkora nyilvánosságot, hogy elfedjék vele az igazi bűnösöket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK