Ezrek vettek végső búcsút Ray Charlestól

Ezrek, köztük világhírű zenészek, színészek valamint politikusok rótták le kegyeletüket pénteken Los Angelesben az egy héttel ezelőtt elhunyt Ray Charles ravatalánál.

Forrás: EPA

A soul, a dzsessz és a blues 73 évesen távozott óriásának tisztelői csütörtöktől róhatták le kegyeletüket a Los Angeles-i kongresszusi központban felravatalozott nyitott koporsó előtt. Nyolc órán át több mint ötezren vonultak el Ray Charles földi maradványai előtt.

A pénteki gyászszertartást a gospelkórusáról híres Első Amerikai Episzkopális Metodista Egyház -FAME - tartotta. A Los Angeles-i methodista templomban tartott szertartásra 1500 személyt hívtak meg. Közöttük volt Little Richard, Johnny Mathis énekesek és Steven Stegal színész.

Forrás: EPA
Stevie Wonder

Ray Charles rajongói számára a templomon kívül külön helyet biztosítottak.

A gyászszertartáson, amely inkább vidám, mintsem gyászos hangulatú volt, fellépett Stevie Wonder és B.B. King, David Newman szaxofonista, Clen Cambpell és Willie Nelson countryénekesek, valamint Wynton Marsalis jazztrombitás.

Beszédet mondott többek között Jesse Jackson tiszteletes, fekete polgárjogi harcos, aki a következő szavakkal búcsúzott Ray Charlestól: "Az ég zenét akart, és az Úr elküldött Ray Charlesért"

Beszédet mondott volt a dzsessz szerelmesekén ismert Clint Eastwood hollywoodi filmsztár is, aki áprilisban elkísérte Ray Charlest stúdiójába

Forrás: EPA
B.B. King

 - ekkor jelent meg az énekes utoljára a nyilvánosság előtt

Koszorút küldött a temetésre a Rollings Stones együttes, Van Morison és Aretha Franklin. Bill Clinton volt amerikai elnök levelét Charles menedzsere, Joe Adams olvasta fel.

A szertartás után 26 motorkerékpáros felvezetésével indult a gyászmenet a temetőbe, hogy szeretteinek szűk körében helyezzék örök nyugalomra a soul nagy személyiségét.

KAPCSOLÓDÓ CIKK