A weben bemutatták a dél-koreai túsz kivégzését

Egy iszlamista internetes web-oldalon megjelent az a videofelvétel, amely azt mutatja be, hogy miként fejezik le a múlt héten elrabolt 33 éves dél-koreai túszt.

A megrázó filmkockákon a bekötött szemű, térdre kényszerített áldozatot állig felfegyverzett és arcukat maszkkal eltakaró férfiak veszik körül. Egyikük felolvasta a halálos ítéletet, majd egy másik megragadta a túszt, a padlóra lökte, és egy pallossal levágta a fejét.

 Kim Szun Il egy éve dolgozott Irakban tolmácsként. A múlt héten ejtették túszul Fallúdzsában. Elrablói azt követelték a szöuli kormánytól, hogy vonja ki a jelenleg a közép-keleti országban tartózkodó 670 főnyi dél-koreai hadmérnöki és egészségügyi személyzetet, és tegyen le arról, hogy újabb 3 ezer katonát vezényel Irakba. Szöul kereken megtagadta a követeléseket.

A dél-koreai fiatalember brutális kivégzése mélyen megrendítette a világ közvéleményét. A dél-koreai tájékoztatási és távközlési minisztérium szerdán bejelentette: letiltja azokat a honi internetes portálokat, amelyek bemutatják Kim Szun Il lefejezésének videofelvételét.

Az arab nyelvű al-Dzsazíra hírtelevízió bemutatta a bekötött szemű túszt, amint elrablói előtt térdel kivégzése előtt, és a tv-csatorna közölte: felvétel készült magáról a lefejezésről is, de ezt nem mutatták be.

Korábban az Interneten láthatóak voltak az Irakban, illetve Szaúd-Arábiában lefejezett két amerikai, Nicholas Berg és Paul M. Johnson kivégzésének képsorai.

KAPCSOLÓDÓ CIKK