Robbantás Bush szállása előtt

Letépte egy rendőr lábát az a robbanás, amely az ankarai Hilton hotel előtt történt csütörtökön. Ebben a hotelben száll majd meg a hét végén George Bush amerikai elnök, aki az isztambuli NATO-csúcs alkalmából látogat Törökországba. Ugyanakkor súlyos merénylet történt isztambulban, ismeretlenek egy buszon helyeztek el pokolgépet, a robbanásban hárman meghalak, és legalább heten megsebesültek.

Kisebb pokolgép robbant csütörtökön Ankarában az előtt a szálloda előtt, ahol a tervek szerint a hét végén megszáll George Bush amerikai elnök. Két személy - köztük egy török rendőr - megsérült.

A detonáció a Hilton hotel bejáratától húszméternyire történt, amikor egy rendőr meg akarta nézni, mit tartalmaz egy ott heverő, gazdátlan csomag. Szemtanúk szerint a robbanás letépte a rendőr egyik lábát. Több kirakat betört, és egy gépkocsi megrongálódott a közelben.

Bush a szombatról vasárnapra virradó éjszakát tölti a tervek szerint a török főváros Hilton szállodájában, mielőtt találkozik vasárnap Recep Tayyip Erdogan török kormányfővel és Ahmet Necdet Sezer elnökkel. Még vasárnap továbbutazik Isztambulba, a hétfőn és kedden sorra kerülő NATO-csúcsértekezlet helyszínére.

Isztambulban is robbantottak

Pokolgép robbant egy városi buszon csütörtökön Isztambulban, s a merényletben hárman életüket vesztették, legalább heten megsebesültek. A robbanás a török nagyváros európai részén, a Fatih nevű negyedben, a Vörös Félhold egy véradóközpontja előtt történt, négy nappal a NATO csúcstalálkozója előtt, de annak helyszínétől több kilométerre. Török magántévék tudósítói sok mentőautót láttak a helyszínre száguldani.

KAPCSOLÓDÓ CIKK