Izraeli helikopterek rakétákat lőttek ki hétfőn Gázában két fémfeldolgozó üzemre. A támadást követően kisebb tűz ütött ki, anyagi károk keletkeztek, de áldozatokról nem érkeztek jelentések.

Izraeli helikopterek tíz rakétát lőttek ki hétfőn hajnalban Gázában két fémfeldolgozó üzemre azt követően, hogy palesztin szélsőségesek felrobbantottak egy izraeli katonai ellenőrző posztot a térségben.

A Hamász és az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű szélsőséges palesztin szervezet tagjai a Gázai övezet déli részén egy izraeli telep közelében lévő katonai posztot robbantottak fel. A palesztinok alagutat fúrtak a katonai létesítmény alá, és azt több száz kilogrammnyi robbanóanyaggal szinte teljesen lerombolták.

Egyelőre ellentmondásos jelentések vannak az izraeli áldozatokról: egyes források szerint hat izraeli katona megsebesült, közülük egy súlyosan. Más források szerint egy izraeli katona meghalt, öt megsebesült. Palesztin források szerint a robbantás után izraeli katonák agyonlőttek két palesztint a támadás színhelyének közelében. Izraeli részről ezt nem erősítették meg.