Ismeretlen tettes kalapáccsal megrongálta a velencei Dózse-palota egyik márvány oszlopfőjét és a Megváltó templomának néhány szoboralakját. A rongálót turisták zavarták meg, mielőtt nagyobb kárt okozhatott volna. A velencei hatóságok egyelőre nem találják a szoborrongálót.

Ismeretlen tettes kalapáccsal megrongálta a velencei Dózse-palota (Palazzo Ducale) egyik márvány oszlopfőjét és a Redentore, a Megváltó templomának néhány szoboralakját. A Dózse-palotánál vasárnap este 11 óra tájban láttak egy harminc év körüli fiatalembert, aki két kalapácsütést mért az oszlopra, majd elmenekült. Az oszlopfőből szilánkok pattantak le. A farmernadrágos-trikós ismeretlent turisták zavarták meg, különben nagyobb károkat is okozhatott volna Velence híres műemlékében.

A Giudecca-csatorna túloldalán lévő Redentore-templomnál hétfőn reggel kilenc óra tájban történt rongálás, amelynek nyomán a bazilika előtti két kapufülkében lévő XVII. századi szobor károsodott - az Assisi Szent Ferencet, illetve Szent Márkot ábrázoló alakok karjait verte le egy ismeretlen támadó. Itt egyes darabok hiányoztak is a tetthelyről, habár később a Szent Ferenc kezében lévő keresztet távolabb megtalálták a helyszínelők. A velencei hatóságok valószínűnek tartják, hogy mindkét vandál támadást ugyanaz a személy követhette el, akit egyelőre nem találnak a rendőrök.