Orosz békefenntartók helikoptere zuhant le Sierra Leonéban

Lezuhant egy orosz helikopter kedden a nyugat-afrikai Sierra Leonéban. A gépen  három orosz pilóta és 21 utas tartózkodott, köztük ENSZ-békefenntartók, sorsuk egyelőre ismeretlen. ENSZ-források egy Mi-8 típusú helikopter eltűnését jelentették: Sierra Leone fővárosából, Freetownból szállt fel, de nem érkezett meg úticéljához.

 

A UTair légitársaság szóvivője ugyanakkor Moszkvában a nap második felében bejelentette a helikopter-szerencsétlenséget. Mint elmondta, az orosz magántársaság szerződéses alapon végzett szállítási feladatokat a világszervezet békefenntartó erőinek.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a katasztrófa színhelyén, egy erdős területen tűz van.  Megkezdődött a kutatás az esetleges túlélők után. A gépen a három pilótán kívül valószínűleg 21 utas tartózkodott - sorsukról megbízható információ egyelőre nem áll
rendelkezésre, állampolgárságuk megállapításához hozzáláttak Az ENSZ szóvivője Freetownban elmondta, hogy a helikopter a világszervezet békefenntartóit és más katonai személyeket szállított.

A szóvivő továbbra is a gép eltűnéséről beszélt, nem erősítette meg, hogy katasztrófa történt. A légitársaság szóvivője elmondta, hogy Engema körzetében, ahol a helikopter szerencsétlenül járt, harci cselekmények folynak, és nem kizárt, hogy ezzel függ össze a baleset.