Kastélya mellé temette két áldozatát az "Ardennek szörnye"

Franciaországi kastélya mellett földelte el két áldozatát a tucatnyi fiatal lány megerőszakolásával és meggyilkolásával gyanúsított francia erdész, Michel Fourniret - ismerte el a gyanúsított igazságügyi források csütörtöki közlése szerint. A nyomozók szembesítették a Belgiumban fogva tartottFourniret-t tőle elhidegült feleségével, aki kilenc gyilkossággal vádolja férjét.

Mint Yves Charpenel, a franciaországi Reims város főügyésze elmondta, Fourniret francia nyomozók előtt felfedte: a francia Ardennekben található Sautou kastélya mellett földelte el két áldozatát. Mint az ügyész szavaiból kiderült, az egyik áldozat a belga Elisabeth Brichet, akit az erdész a dél-belgiumi Namur városából rabolt el, majd fojtott meg 1989 ecemberében.

A lány a gyilkosság idején mindössze 12 éves volt. A kastély mellett elföldelt másik áldozat kilétére egyelőre nem derült fény. A gyanúsított ugyanakkor megerősítette, hogy ő végzett négy olyan - név szerint is megemlített - fiatal francia lánnyal, akik 1987 decembere és 1990 novembere között tűntek el.   

Fourniret a kastélyhoz egyébként szintén bűnös úton jutott hozzá. Meggyilkolta az Action Directe terrorista csoport egyik tagjának élettársát, s megkaparintotta tőle a csoport "hadipénztárát". A belga sajtóban az "Ardennek szörnyeként" emlegetett 62 éves francia erdész szerdán hat gyilkosság elkövetését ismerte be, a nyomozók azonban gyanítják, hogy tucatnyi francia és belga fiatal lány életének kioltása száradhat a lelkén.

KAPCSOLÓDÓ CIKK