Egy kisrepülő a libanoni fővárosból kivezető autópályán hajtott végre kényszerleszállást motorhiba miatt szombaton - írja a BBC News. A pilóta az ablakon kikiabálva szólt oda egy motorosnak: állítsa le a forgalmat, mert le kell szállnia.

Egy kisrepülő pilótája a libanoni fővárosból kivezető autópályán hajtott végre kényszerleszállást szombaton - írja a BBC News. Szemtanúk szerint a Cessna 172-es gép vezetője az ablakon kihajolva próbálta figyelmeztetni az autópályán közlekedő autósokat.

"Láttam, amint a gép ereszkedni kezdett. Azután a pilóta kidugta a fejét az ablakon és odakiáltotta egy motorozó fiúnak: Állítsd meg a forgalmat, le kell szállnom" - mesélte a történteket az egyik szemtanú.

"Nagyszerű volt a pilóta, nagyon bátor" - mondta a BBC News-nak másvalaki, aki szintén látta a történteket. Szerinte a gép lassan és óvatosan ereszkedett. "Lehetett volna sokkal rosszabb is" - tette hozzá.  A leszállás rendben lazajlott, senki nem sérült meg. A vizsgálatok szerint motorhiba miatt kellett kényszerleszállást végrehajtani.