Az amerikai légierő hétfőn ismét légitámadást hajtott végre az iraki Fallúdzsában Abu Muszab az-Zarkávi terroristavezér egyik feltételezett búvóhelye ellen.

Helyi lakosok öt halottról számoltak be, az al-Arabíja arab nyelvű televízió 15 halálos áldozatról adott hírt. A halottak állítólag egy iraki család tagjai voltak. Iraki mentősök szerint legalább nyolc halottja és három sebesültje van a támadásnak.

Szemtanúk elmondták, hogy egy amerikai gép rakétát lőtt ki a célpontul szolgáló házra. Az épület a becsapódás következtében teljesen összeomlott. A település délkeleti negyedébe a detonáció hírére mentőautók siettek. Az amerikai hadsereg egyelőre nem nyilatkozott az ügyről.

Amerikai repülőgépek június 19. óta több ízben hajtottak végre légitámadást fallúdzsi célpontok ellen - az akciók Abu Muszab az-Zarkávi feltételezett búvóhelyei ellen irányulnak. Az amerikai hadsereg feltételezése szerint a jordániai származású terroristavezér és hálózatának több tagja Fallúdzsában húzta meg magát.

A hétfői amerikai légitámadás előtt néhány órával a település egyik negyedéből gerillák lőttek rá egy amerikai katonai mentőhelikopterre, megsebesítve a pilótát és helyettesét.