A katonai együttműködésről és gyűjtőszállításról tárgyalt kubai katonai vezetőkkel az a magas rangú kínai katonai küldöttség, amelyhez hasonló már kétszer járt az idén hivatalos látogatáson a karibi szigetországban.

A kínai küldöttséget - amelyet Csang Ven-taj tábornok, a kínai hadsereg logisztikai főosztályának politikai biztosa vezet - Julio Casas Regueiro tábornok, a kubai fegyveres erők első miniszterhelyettese fogadta - jelentette szerdán a Granma, a Kubai Kommunista Párt napilapja.

Casas tábornok, az 1956-59-es castróista lázadás veteránja elmondta, hogy a kínai-kubai katonai együttműködés keretein belül a Kubának jelenleg nyújtott kínai segítség eléri a hatvanas évekbeli szintet. Akkor "a kínai szakértők segítettek felkészíteni a kubai harci pilótákat, és szállítottak fegyvert a kubai hadseregnek" - mondta a tábornok.

Januárban Csi Sao-jin tábornokkal, a kínai hadsereg propagandaosztályának vezető helyettesével az élen járt küldöttség Kubában, áprilisban pedig Hszü Caj-hou tábornoknak, a politikai osztály fejének vezetésével.