Egy férfit felöklelt az egyik bika, többeket pedig megtapostak az állatok a pamplonai bikafuttatáson. Összesen hat vagy hét ember sérült meg, hogy mennyire, azt nem közölték a hatóságok.

Egy embert felöklelt egy bika, többeket megtapostak pénteken a spanyolországi Pamplonában a hagyományos San Fermin fesztivál harmadik napjának utcai bikafuttatásán.

A 825 méteres futáson, amelyet egy karám és egy aréna között rendeztek meg a város szűk utcáin, a bikák előtt futók közül többeket is feldöntöttek az állatok, és nekinyomták őket az utcákat szegélyező palánkoknak. Egy 23 éves fiatalembert az egyik bika felöklelt, és felhasította a lábát. A helyi hatóságok szerint hatan vagy heten megsebesültek, de azt nem közölték, hogy mennyire súlyosan.

A Pamplona védőszentjének tiszteletére rendezett fesztivál első két napján senki sem sérült meg. A pénteki futtatás azonban már az induláskor másképpen alakult, mert a bikák, amelyek között volt 600 kilós állat is, előbb rontottak ki a karámból, mint ahogyan azt a szervezők várták.

A San Fermin fesztivál kilenc napig tart Pamplonában. A rendezvény minden napján reggel nyolckor hat bikát engednek szabadon a település egyik lezárt utcáján egy ketrecből. A bikák 825 méter hosszú rohama a ketrectől egészen az arénáig tart, ahol matadorok küzdenek meg velük még aznap délután. A bikák előtt több száz bátor vállalkozó fut végig keskeny, macskaköves utcácskán, reménykedve, hogy elkerülik az állatok patáit és szarvait.

MTI/[origo]