Eltemették Bécsben Thomas Klestilt, Ausztria köztársasági elnökét, aki két nappal második elnöki megbízatásának a lejárta előtt, kedden halt meg. Az osztrák televízió szerint 28 államfő volt a gyászmisén, köztük Mádl Ferenc köztársasági elnök. A magyar kormány képviseletében Lamperth Mónika belügyminiszter volt jelen.

Eltemették Bécsben Thomas Klestilt, Ausztria II. világháború utáni történelmének 7. köztársasági elnökét, aki két nappal második elnöki megbízatásának a lejárta előtt, kedden halt meg. Az államfő koporsóját szombaton Bécs központi temetőjében az osztrák köztársasági elnökök végső nyughelyeként kialakított kriptában helyezték el katonai tiszteletadással. Az elnök koporsóját bécsiek ezreinek a részvétele mellett reggel vitték át a Hofburg kápolnájából a Szent István dómba (Stephansdom), ahol Christoph Schönborn bíboros, Bécs érseke tartotta a gyászmisét, majd a koporsót átszállították a központi temetőbe, ahol már ágyútalpon vitték a végső nyughelyhez.

Az osztrák televízió élőben közvetítette a gyászmisét, amelyen több mint háromezren vettek részt, közöttük Ausztria politikai vezetésének tagjai, élükön az új köztársasági elnökkel, a kancellárral, a kormány és a parlament tagjaival, a pártok képviselőivel. A szertartásra 40 országból mintegy 400 küldött érkezett. A televízió szerint 28 államfő volt ott a gyászmisén, köztük Mádl Ferenc köztársasági elnök. A magyar kormány képviseletében Lamperth Mónika belügyminiszter volt jelen.
   
Klestil temetése előtt Wolfgang Schüssel kancellár fogadáson látta vendégül a külföldi vendégeket, közöttük uralkodóházak tagjait, a német, az orosz, az olasz, a lengyel, a horvát, a cseh, a szlovák, az észt, a finn, a lett és a litván elnököt. Vlagyimír Putyin orosz elnök, aki mintegy 140 fős kísérettel érkezett Bécsbe, állami elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni a temetésen, visszautazott Moszkvába.