Egyelőre nincsenek hírek az Irakban elrabolt két bolgár és egy egyiptomi túsz sorsáról. Pénteken lejárt az emberrablók által szabott határidő a két bolgár túsz esetében, ennek ellenére Szófiában szombaton azt közölték, hogy a két elrabolt bolgár él. Az emberrablók korábban azzal fenyegetőztek, hogy megölik a két bolgárt, ha az Egyesült Államok vezette koalíciós erők 24 órán belül nem engedik szabadon az összes iraki foglyot.
   

Egyelőre nincs hír az emberrablók fogságában lévő két bolgár és egy egyiptomi túsz sorsáról. Pénteken éjjel járt le az emberrablók által szabott határidő az Irakban elrabolt két bolgár túsz esetében, ennek ellenére Szófiában szombaton - nem hivatalos információkra hivatkozva - azt közölték, hogy a két elrabolt bolgár él és épségben van.

A bolgárok szintén teherautósofőrök, akárcsak a szabadon engedett Fülöp-szigeteki férfi, és egy iraki üzletember számára használt személyautókat szállítottak Németországból. Iraki területen Abu Muszab az-Zarkávi hírhedt terroristavezér fegyveresei fogták el őket. Az emberrablók azzal fenyegetőztek, hogy megölik a két bolgárt, ha az Egyesült Államok vezette koalíciós erők 24 órán belül nem engedik szabadon az összes iraki foglyot.
   
Szolomon Paszi bolgár külügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy Bulgária humanitárius küldetést teljesít Irakban és teljes mértékben támogatja a törvényes iraki vezetést az ország újjáépítése érdekében tett erőfeszítéseiben. Paszi úgy vélte, hogy a két bolgár elrablása mögött nem lehet politikai okokat keresni. "Egyszerű bolgár állampolgárokról van szó, akik sem a bolgár kormányt, sem más ország vezetését nem képviselik, s iraki útjukkal a kenyerüket keresték" - fogalmazott. Elmondta, hogy az emberrablás problémájával nem egyedül Bulgáriának kell szembe néznie, s ezért Szófia nemzetközi együttműködésre számít a két férfi kiszabadítása érdekében.
   
A bolgár külügyminisztérium bejelentette, hogy felvették a kapcsolatot Szíriával,  Oroszországgal, Dél-Koreával, a Cseh Köztársasággal és Magyarországgal. Szolomon Paszi korábban az amerikai, az orosz, az iraki, a brit, az iráni és a szír kollégájával tárgyalt. Az iraki kormány egyik, magát megnevezni nem óhajtó illetékese úgy nyilatkozott, hogy az iraki vezetés minden tőle telhetőt megtesz a két bolgár és a korábban elrabolt egyiptomi túsz kiszabadításáért, az elrabolt külföldiek épségéért.