Négy palesztin halt meg a Gázai övezetben, miután felrobbantották az autójukat, egy ötödik áldozatot pedig izraeli katonák lőttek le. Palesztin biztonsági források szerint a felrobbantott Mercedes utasai közül kettő biztosan tagja volt egy fegyveres szervezetnek. Az izraeli hadsereg elismerte, hogy egyik helikoptere figyelmeztető lövést adott le a térségben, miután palesztin fegyveresek rálőttek izraeli katonákra, azt azonban cáfolta, hogy bármilyen gépkocsit is célba vettek volna.

Meghalt négy palesztin szombaton a Gázai övezetben, miután - feltehetően harci cselekmény következtében - felrobbant egy autó. Egy ötödik áldozatot izraeli katonák lőttek le. A fekete Mercedes a Gáza városától délre fekvő al-Zahra településen repült a levegőbe, nem messze Necarim zsidó teleptől. Kórházi források közlése szerint a robbanás következtében a gépkocsi három utasa életét vesztette. A negyedik halálos áldozat egy kerékpáros, aki a történtek idején a közelben haladt. Három másik személy megsebesült a detonáció következtében.

Palesztin biztonsági források szerint a Mercedes három utasa közül kettő biztosan tagja volt egy fegyveres szervezetnek. Az említett források az izraeli hadsereg támadásával magyarázták a robbanást, bár közülük egyesek harkocsiágyúból leadott lövést, mások helikopterről kilőtt rakétát jelöltek meg annak okaként. Palesztin szemtanúk is láttak izraeli helikoptereket a robbanás előtt a közelben, igaz, az izraeli helikopterek gyakran repülnek a Gázai övezet felett.
   
Az izraeli hadsereg elismerte, hogy egyik helikoptere figyelmeztető lövést adott le a térségben, miután palesztin fegyveresek rálőttek izraeli katonákra, azt azonban cáfolta, hogy bármilyen gépkocsit is célba vettek volna. Az izraeli légierő korábban gyakran lőtte rakétákkal szélsőségesek autóit a Gázai övezetben, sok esetben viszont az okozott robbanást, hogy a járművekben szállított pokolgépek léptek idő előtt működésbe.
   
Izraeli katonák szombaton lelőttek egy 16 éves palesztin lányt is a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahban. Palesztin orvosi források és szemtanúk szerint a lányt háza előtt lőtték fejbe. Ugyanakkor egyetlen összecsapásról sem érkeztek jelentések a városnak abból a körzetéből, ahol az eset történt. Az izraeli hadseregnek nem volt tudomása a palesztin lány lelövéséről.