Egy amerikai katona és három iraki polgári személy halt meg vasárnap Irakban tűzharcban és merényletben. Továbbra is bizonytalan az elrabolt Fülöp-szigeteki és bolgár túszok sorsa.

Két, gépkocsin utazó irakit amerikai katonák lőttek le a fővárostól, Bagdadtól 80 kilométerre délre fekvő Hilla közelében. A helyi rendőrség és szemtanúk szerint az amerikaiak azért nyitottak tüzet a két férfi autójára, mert a jármű előzni kezdett egy amerikai katonai konvojt. Egy másik iraki polgári személy robbantásos merényletben vesztette életét el-Kifl helységben, Hillától délre. Halálát egy rendőrposzt közelében elhelyezett pokolgép robbanása okozta, a detonációban további két ember megsebesült.

Egy amerikai katona meghalt, egy társa megsebesült vasárnap Irak északi részén - közölte az amerikai hadsereg. Az újabb amerikai veszteséget egy, az út szélén egy amerikai menetoszlop útjában elhelyezett pokolgép okozta. A robbanást követően egy, a konvoj felé közeledő gépkocsiból több lövést adtak le a katonákra, akik viszonozták a tüzet, és megölték az autó vezetőjét. Ezt megelőzően jelentették be az amerikai katonai hatóságok, hogy Fallúdzsa közelében négy tengerészgyalogos vesztette életét közúti balesetben.

Abu Muszab az-Zarkávi jordániai terrorista csoportja vállalta egy vasárnapi internetes közleményben azt az aknavetős támadást, amely csütörtökön Szamarrában öt amerikai katona és négy iraki nemzeti gárdista életét oltotta ki.