Átlagosan hetvennyolc százalékát keresik csak a Fehér Házban dolgozó nők az elnök szolgálatában álló férfiak fizetésének. A fizetések közti arány nem a szokásos amerikai férfi-női fizetések közti szakadék miatt alakul így, hanem azért, mert Bush jól fizető állásokba általában férfiakat helyez. Az átlagos fehér házi alkalmazott 67 675 dollárt, azaz körülbelül 13,6 millió forintot keres évente. A fizetés ugyan több, mint a washingtoni átlag, de az elnök alkalmazásában állók többsége jogászként, üzletemberként vagy tanácsadóként ennek többszörösét kereshetné.

A Fehér Ház női alkalmazottainak fizetése huszonkét százalékkal alacsonyabb férfi kollegáikénál. Egy, a Fehér Házban dolgozó férfi átlagban 76 624 dollárt (kb. 15,5 millió forint), míg egy nő csak 59 917 dollárt (kb. 12,1 millió forint) keres.

A különbséget azonban, amely még az Amerikában a közalkalmazott férfiak és nők fizetései közti 88 százalékos eltérést is meghaladja tíz százalékkal, nem a szokás férfi-női "fizetési szakadék" okozza. A Washington Post elemzője szerint a különbség abból adódik, hogy Bush a legjobban fizető állásokban szinte kizárólag férfiakat alkalmaz.

A legmagasabb fizetés, amit egy alkalmazott a Fehér Házban megkereshet, 157 ezer dollár (kb 31,7 millió forint) évente. Tizenheten keresnek ilyen magas összeget, azonban csak öt nő tartozik ebbe a fizetési sávba. Ennyi pénzt kap munkájáért például Condoleezza Rice nemzetbiztonsági főtanácsadó vagy Scott McClellan, az elnök sajtótitkára.

A Fehér Ház biztosította fizetés egyébként jóval fölötte van a washingtoni átlagnak. A Bush elnöknek dolgozók évente átlag 67 675 dollárt vihetnek haza, szemben az átlagos washingtoni 48 420 dolláros éves bérrel. Ugyanakkor Bush alkalmazottainak többsége eredeti szakmájában jogászként, üzletemberként vagy tanácsadóként a fehér házi összeg többszörösét kereshetné meg.

James A. Baker , aki az iraki adósságok elengedésén dolgozik, azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy ő volt az egyetlen, aki visszautasította, hogy szolgálataiért a Fehér Ház megfizesse. Ugyanakkor Stephen Friedman, Bush legfőbb gazdasági tanácsadója annak ellenére, hogy évente több tízmillió dollárt keres, igényt tartott a Fehér Ház nyújtotta évi 157 ezer dollárra is.

A főnökkel való jó kapcsolat természetesen itt is kifizetődő: Isreal Hernandez, aki Bush "testi" embere volt az elnök texasi kormányzósága idején - tehát ő gondoskodott Bush fizikai szükségleteinek kielégítéséről -, jelenleg Karl Rove vezető tanácsadó helyettese évi 141 ezer dolláros fizetéssel. Gordon Johndroe, aki a 2000-es kampánykörúton töltött be Hernandezéhez hasonló tisztet, jelenleg a First Lady, Laura Bush sajtótitkára.

A 431 alkalmazott fizetését tartalmazó listán egy 125 és egy 119 ezer dolláros fizetés mellett nem szerepel név. Ők olyan dolgozók, akik a Fehér Ház mellett a hírszerzés alkalmazásában állnak, tehát nevük nem hozható nyilvánosságra, ugyanakkor fizetésükkel el kellett számolni.

Az egyes munkakörökben dolgozók ugyan nagyjából azonos fizetést kapnak, vannak kirívó kivételek. Egy etikai tanácsadó évi 124 ezer dollárt keres, míg egy azonos munkakört betöltő társa csak évi 31 ezret. Az alacsonyabban fizetett hivatalnokok és asszisztensek évente átlagosan harmincezer dollárt kapnak: ide tartoznak a személyi titkárok, asszisztensek, egy "ajándékelemző" és az elnök szövegíróinak nagy része is.