109 éves korában meghalt Ozava Minsó, a legidősebb japán férfi. Ozavával, aki egy budhista templom főpapja volt, tüdőgyulladás végzett. A férfi rokonai szerint végtelen nyugalmának és az angolnadiétának köszönhette hosszú életét. A világon Japánban a legmagasabb a születéskor várható életkor.

Tüdőgyulladás következtében 109 éves korában meghalt Japán legöregebb embere. Ozava Minsót, aki egy buddhista templom főpapja volt, májusban szállították kórházba. Egyik unokája szerint nagyapja hosszú életét hús- és angolnadiétának, valamint nyugalmának köszönhette.

Életfilozófiája ez volt: "Semmi sem ér annyit, hogy aggódjon az ember". Negyvenhét gyermeke, unokája és délunokája volt, és egészen 90-es éveinek elejéig folytatta papi hivatását szülővárosában, a Tokiótól 105 kilométerre nyugatra fekvő Jamanasiban.

Ozava májusban lett Japán legidősebb embere, miután meghalt Nakamura Kameni okinavai gazdálkodó. Az ő örökét most a 109 éves Murakami Totaro vette át, aki 1895. február 21-én született.

Japánban a legmagasabb a várható életkor mindkét nembeliek körében: egy 2002-es adat szerint a nők átlagosan 85, míg a férfiak 78 évig élnek. A londoni Guinness márciusban közzétett rekordlistája szerint jelenleg az amerikai, New York állambeli 113 éves Fred Hale a világ legöregebb embere.