Négy napig úszott egy csónakbaleset után három ausztráliai gyerek, míg megérkeztek egy szigetre. A gyerekek szüleikkel hajókirándulásra indultak, a motor azonban meghibásodott, és csónakjuk felborult. Szüleiket és kistestvérüket, akik a csónaknál maradtak, még nem találták meg.

Négy napig úszott egy csónakbaleset után három ausztráliai gyerek, mígnem kimerülten megérkeztek Matu szigetére. A csónaknál maradt szüleiket és kistestvérüket még keresik. A három testvér - egy 10 és egy 15 éves lány, valamint egy 10 éves kisfiú - múlt héten indult szüleivel és hároméves öccsükkel egy szomszédos szigetre egy születésnapi ünnepségre, a Great Barrier Riff északi részén lévő Badu szigetről. A felfújható csónak motorjával azonban gond támadt, és a csónak felborult.

A papa azt mondta az idősebb gyerekeknek, hogy ússzanak ki a legközelebbi szigetre, ő maga feleségével és hároméves fiukkal a csónaknál maradt. A gyerekek négynapos útjukon úszó tárgyakba kapaszkodtak, és csak kagylókkal és rákokkal táplálkoztak. Nagynénjük elmondta, hogy a gyerekek a tengerparton nőttek fel, ezért szerencsére nagyon jó úszók. Szüleiket kedden még keresték.