Az amerikai kormány nem gondolkodik olyan terv elkészítésén, amely szerint ha terrorcselekmény zavarná meg a novemberi elnökválasztást, akkor elhalasztanák, vagy nem tartanák meg a voksolást - jelentette ki Condoleezza Rice, az elnök nemzetbiztonsági főtanácsadója. Ezt korábban a washingtoni kongresszus választási bizottsága vezetője javasolta.

Condolezza Rice szerint George Bush elnök kormánya nem gondol a választás elhalasztására, noha nyugtalanítja, hogy történhet terrorcselekmény. "Akkor is rendeztek választást ebben az országban, amikor hadban álltunk, sőt az amerikai polgárháború idején is. A választást a kitűzött időpontban meg kell tartani. Ez az elnök és a kormány álláspontja" - jelentette ki a nemzetbiztonsági főtanácsadó a CNN amerikai hírtévének nyilatkozva.

De Forest Soaries, a választások rendezését segítő, 2002-ben létrehozott bizottság elnöke a kongresszus és a szenátus republikánus, illetve demokrata párti vezetőinek írott levelében javaslatot tett arra, hogy készüljön ilyen terv. Emlékeztetett arra, hogy 2001. szeptember 11-e választási napra esett New York államban, és a terrorcselekmények hatására a szövetségi állam vezetése a hónap egy későbbi napjára halasztotta a választást.

Tom Ridge belbiztonsági miniszter csütörtökön hívta fel az amerikaiak figyelmét arra a veszélyre, hogy a következő hónapokban az al-Kaida terrorszervezet "megpróbálja megszakítani a demokratikus folyamatot". Mindazonáltal elismerte, hogy a titkosszolgálatok nem rendelkeznek semmilyen konkrét információval ilyen fenyegetésre vonatkozóan.

Túlzottnak nevezte a fehér házi félelmeket Jane Harman, a képviselőház hírszerzési bizottságának demokrata párti vezetője.