Benyújtotta lemondását a palesztin biztonsági szolgálatok két magas rangú tisztségviselője pénteken késő este, miután a nap folyamán három emberrablás is történt a Gázai övezetben.

Amin Hindi tábornok, a palesztin hírszerzés parancsnoka és Rasid Abu Sbak, a megelőző biztonsági szolgálat vezetője Jasszer Arafat palesztin elnökhöz eljuttatott levelükben nyújtották be lemondásukat. Lépésüket azzal indokolták, hogy "tarthatatlanná vált a helyzet" a Gázai övezetben pénteken történt emberrablások után. Egyelőre nem tudni, hogy Arafat elfogadta-e a két vezető lemondását.

A palesztin önkományzatú területen pénteken tíz óra leforgása alatt három emberrablásos eset is történt. Palesztin fegyveresek pénteken késő este elraboltak öt francia állampolgárt az övezetben. A franciák - két nő és három férfi Hán Juniszban kávéztak, amikor a fegyveresek elhurcolták őket.

Szintén az este fegyveres támadók elraboltak egy vezető palesztin biztonsági tisztségviselőt. Biztonsági források közlése szerint Háled Abu Alúla ezredest, a katonai koordinációs hivatalnak a palesztin területek déli részéért felelős igazgatóját autójából hurcolták el, miközben Hán Juniszból Gázába tartott. Palesztin biztonsági tisztségviselők úgy tudják, hogy Alúlát állásukból nemrég elbocsátott palesztin rendőrök rabolták el, mert az ezredes nem járt közbe a rendőrséghez való visszavételük érdekében.

Alig hat órával korábban elégedetlen palesztin fegyveresek Gazi al-Dzsabali tábornokot, a palesztin területek rendőrfőnökét rabolták el, majd néhány óra múltán szabadon engedték, miután a leváltásáról ígéretet csikartak ki a kormányból. Az emberrablást kísérő lövöldözésben megsebesült a tábornok két testőre.