Káosz fenyegeti Németország legfontosabb közlekedési szakaszát, baleset miatt napokig lezárnak egy fontos autópálya-szakaszt a németországi Braunschweig közelében - közölte pénteken a rendőrség. Az autópálya felett vezető híd közlekedési baleset következtében vált életveszélyessé.

A Berlint Hannoverrel összekötő A2-es autópálya braunschweigi szakaszát Berlin irányába azért tartják zárva a hét végén, mert életveszélyesnek bizonyulhat, beomlással fenyegethet az autópálya fölött átvezető egyik híd.

A híd közlekedési baleset miatt sérült meg. A híd alatt egy gumival és más áruval megrakott kamion letért az útról, legyalulta az utat szegélyező korlátot, bedöntötte a zajcsökkentő falat, majd lángba borult. A kamion sofőrje és társa még időben kimenekült a vezetőfülkéből, ám a hídról a nagy hő miatt darabokban elkezdett hullani a beton.

A kamionsofőr és társa súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett. Meghalt ugyanakkor egy 57 éves autós, aki lakókocsijával együtt belerohant az autópálya-felügyelet egyik járművébe. Az autós biztonsági öv nélkül vezetett.

Az A2-es Németország egyik legfontosabb kelet-nyugati közlekedési ütőere, a mostani baleset helyszínén naponta 90 ezer jármű robog át. Mivel sokan ezen a hét végén kezdik meg nyári szabadságukat, közlekedési káosztól tartanak.