Angol fociklubot akar venni Kadhafi

A Crystal Palace nevű angol futball klub elnöke szerint Kadhafi líbiai elnök és fia érdeklődik az egyesület iránt. Kadhafi fia igazolt focista, az olasz bajnokságban játszik.

Moammer el-Kadhafi líbiai elnök is érdeklődik a Crystal Palace nevű angol futballklub iránt. A klub elnöke, Simon Jordan a Guardian brit lapnak legalábbis azt nyilatkozta, hogy Juventusban 7,5 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Kadhafit és fiát érdekelné a Crystal Palace. Hozzátette, hogy hivatalos megkeresés még nem érkezett az afrikai ország vezetőjétől.

Jordan ugyan tart attól, hogy a szurkolók nem örülnének Kadhafi megjelenésének, de megjegyezte, ha az ő pénzével előbbre léphetne a klub, akkor érdemes megfontolni egy ilyen ajánlatot. A Crystal Palace az utóbbi években nehéz anyagi helyzetben volt, de idén sikerült feljutnia a Premiershipbe, az angol elsőosztályú bajnokságba.

A líbiai vezető fia Szaadi Kadhafi igazolt futballjátékos, az olasz bajnokságban szereplő Perugia játékosa. Tavaly nyáron igazolták le, idén januárban azonban már el is tiltották három hónapra doppingvétség miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK