Kiszabadult az összes francia a Gázai övezetben

Kiszabadult az összes francia állampolgár a palesztin emberrablók fogságából szombatra virradó éjszaka a Gázai övezetben - közölte az egyik volt túsz. A férfi telefonon újságíróknak elmondta, hogy valamennyien elhagyhatták a vöröskereszt Hán Júniszban fekvő épületét, ahol fogva tartották őket.

A Bertrand néven bemutatkozó férfi közölte, hogy az első jelentésekkel ellentétben nem öt, hanem négy francia állampolgárt horcoltak el a palesztin fegyveresek. A foglyok közül két nőt még pénteken este elengedtek. A szabadon bocsátott nők egyike az LCI televíziónak elmondta, hogy mintegy másfél órán át volt az emberrablók fogságában, akik nem bántalmazták.

A Gázai övezetben pénteken három emberrablásos eset is történt. A franciák foglyul ejtése előtt fegyveres támadók elhurcoltak egy vezető palesztin biztonsági tisztségviselőt. Néhány órával korábban pedig elégedetlen palesztin fegyveresek Gazi al-Dzsabali tábornokot, a palesztin területek rendőrfőnökét rabolták el. A tábornokot néhány óra múltán szabadon engedték, miután a leváltásáról ígéretet csikartak ki a kormányból.

Az emberrablások miatt a palesztin biztonsági szolgálatok két magas rangú vezetője benyújtotta lemondását Jasszer Arafat palesztin elnöknek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK