Felrobbantották a Hezbollah nevű szélsőséges síita mozgalom egyik vezetőjének autóját Libanonban. A férfi éppen be akart szállni kocsijába, amikor működésbe lépett a pokolgép. A merényletet egy szélsőséges szunnita csoport vállalta magára, de a Hezbollah szóvivője szerint igazából Izrael áll a tett mögött.

Gépkocsiba rejtett pokolgép megölte hétfőn Bejrútban a Hezbollah nevű, libanoni síita szélsőséges szervezet egyik vezetőjét. Egy radikális szunnita muzulmán csoport jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, a Hezbollah szóvivője ennek ellenére Izraelt vádolta a gyilkossággal.

A libanoni főváros déli részén, a Hezbollah egyik központjánál hajtották végre a pokolgépes merényletet. Az áldozat, a negyvenéves Galeb Avali éppen be akart szállni gépkocsijába, amikor a robbanószerkezet működésbe lépett. A Hezbollah szóvivője számolt be a merényletről, s annak tényét szemtanúk is megerősítették.

A magát Damaszkusz Katonáinak nevező csoport, amely a merénylet végrehajtójaként jelentkezett, hangsúlyozta közleményében, hogy tagjai Galeb Avali személyében "az árulás egyik szimbólumával végeztek", de nem részletezte, miért tartja árulónak a megölt Hezbollah-vezetőt.

A Hezbollah szóvivője a merénylet elkövetőjeként jelentkező szunnita szervezet  közleménye ellenére Izraelt vádolta Galeb Avali megölésével. Szerinte az volt Izrael célja e merénylet megszervezésével, hogy viszályt szítson a libanoniak között. Az izraeli erőket fegyverrel rendszeresen támadó Hezbollah jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy 2000-ben megszűnt Libanon déli részének 22 évig tartó izraeli megszállása.