Hivatalosan is John Kerryt állította elnökjelöltnek az amerikai Demokrata Párt. A Bush elnök legyőzésére készülő szenátor meglepetéseket is tartalmazó beszéddel készül a jelöltség elfogadására. A bostoni konvención több volt katonai vezető is megjelent azt hangoztatva, hogy Kerry képes lesz megvédeni az Egyesült Államokat.

John Kerry massachusettsi szenátort állította elnökjelöltnek az amerikai Demokrata Párt bostoni országos konvencióján. Kerry néhány órával szerda esti hivatalos jelölése előtt érkezett a városba hatnapos kampánykörútjáról. Olyan hat államban tett látogatást, amely mindkét párt stratégái szerint kulcsfontosságú lesz a választáson a győzelem szempontjából. A konvenció helyszínéhez már vízitaxi vitte, és vele voltak egykori vietnami harcostársai, beosztottai, akikkel együtt egy gyorsnaszádon hajózott a Mekong folyón.

A bostoni kikötőben 12 prominens támogatója, nyugalmazott tábornokok és admirálisok fogadták. Elmondta, hogy a jelölést elfogadó beszédében - amely minden elnökségre pályázó jelölt számára a legfontosabb az életében politikai karrierje szempontjából - lesz néhány meglepetés.

Először mondott beszédet a konvención John Edwards észak-karolinai szenátor, Kerry választott alelnöke. Visszhangozva azt, amit az előválasztásokon már sokszor elmondott, kijelentette: "Még mindig két különálló Amerikában élünk, az egyikben élnek azok, akiknek a világ áll, a másikban azok, akik egyik napról a másikra élnek. Mi egy Amerikát építünk".

Az, hogy az Egyesült Államok ellen 2001. szeptember 11-én elkövetett merényleteknek és az iraki háborúnak mekkora hatása van az amerikai politikára, most is nyilvánvaló volt, hiszen a párt a fegyveres erők számos vezetőjét felvonultatta, akik mind tanúságot tettek amellett, hogy szerintük Kerry elnökként képes lesz megvédeni az országot.

Ezzel az elnökjelölt leggyengébb pontját próbálták erősíteni, a felmérések szerint ugyanis a szavazók nagyobb része e tekintetben még mindig jobban bízik George Bush elnökben. Edwards kijelentette, hogy ha elnökké választják Kerryt, a terroristák nem menekülhetnek az Egyesült Államok elől.

John Shalikashvili nyugalmazott tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának volt elnöke, egyike a felvonultatott magas rangú katonáknak, kijelentette, hogy Kerry mellé áll, mert senki nem fogja jobban megvédeni Amerikát, mint ő. "Fiatalemberként meghallotta, hogy szolgálatra hívja a haza, mert szükség volt rá. Ő tapasztalatból tudja, mi az a parancsnoki felelősség" - mondta le, utalva Bush elnökre, aki nem esett át tűzkeresztségen.

William Crowe admirális, aki szintén volt a vezérkari főnökök elnöke, az államfőt kritizálva azt mondta: "A jelenlegi kormánynak egy végletesen leegyszerűsített képe van arról, hogy hogyan és mikor kell bevetni fegyveres erőinket. Káoszt teremtettek Irakban, és megnyomorítják katonáinkat szerte a világban azzal, hogy a hadjáratokba nem vonták be barátainkat és szövetségeseinket. Kerry viszont megértette a hadsereg szavát és azt a veszélyt, amellyel szembenézünk."