Megrohamozta a házat és agyonlőtte a feltételezett szélsőségeseket a rendőrség az oroszországi Dagesztán egyik városában, Kizljarban.

Három fegyveres rejtőzött el péntek délelőtt egy ötszintes lakóépület földszintjén, miután az őket igazoltatni akaró két rendőrt halálosan megsebesítették. A rendőrök páncélozott járművekre szerelt géppuskákkal zúdítottak tüzet a támadók búvóhelyére. Két rendőr könnyebben megsebesült, amikor a feltételezett szélsőségesek viszonttüzet nyitottak.

A dagesztáni belügyminisztérium tájékoztatása szerint az összehangolt művelet befejeződött, a fegyveres beavatkozás után nem maradt túlélő a gyanúsítottak közül. Egyelőre nem tudni, hogy csecsen gerillákat vagy helyi szélsőségeseket öltek-e meg a rendfenntartó erők. Számos dagesztáni azonban rokonszenvezik a Csecsenföld függetlenségéért egy évtizede fegyveresen harcoló csecsen harcosokkal.

A dagesztáni-csecsenföldi határ közelében fekvő Kizljar város gyakran megszenvedte a csecsen háborúkat. A legvéresebb események 1996-ban zajlottak a városban: csecsen lázadták elfoglalták a város kórházát és több száz túszt ejtettek.

A térségben gyakoriak az emberrablások, gyilkosságok és pokolgépes merényletek.