Tizennégy halottja, és több mint 200 sérültje van annak a gázrobbanásnak, amely Brüsszel közelében történt péntek reggel. A robbanást egy szivárgó gázvezeték okozta egy ipari parkban. A robbanás sérültjei között vannak azok, akik a gázszivárgást próbálták megszüntetni. A sebesültek közül sokan szenvedtek súlyos égési sérüléseket.

Legalább tizennégyen meghaltak és több mint kétszázan megsérültek Belgium déli részén egy ipari gázrobbanásban pénteken - jelentették rendőrségi és belügyi források. A sérültek között rendőrök és tűzoltók is vannak. A szerencsétlenség Ath-ban, a Ghislenghien ipari körzet gázüzeménél, Brüsszeltől 30 kilométerre délkeletre történt reggel 7 óra körül.

A szerencsétlenség helyszínén több méter magasra csapnak a lángok és vastag füstfelhő borítja a környéket. A hatóságok biztonsági kordont állítottak fel. A helyi kórházak közölték, felkészültek nagy számú sérült fogadására. A gázrobbanás romba döntötte a vezeték környékén álló épületeket.

Jean-Jacques Perrin helyi rendőrfőnök szerint egy hat méter mélyen a föld alatt futó gázvezeték repedt meg és kezdett szivárogni, ezt követően történt a robbanás - írja a BBC News. A közelben futó autópályát mindkét irányban lezárták. A hatóságok arra kérik az embereket, hogy maradjanak otthon, evakuációt azonban egyelőre nem rendeltek el, mivel nem észleltek sehol mérgező gázszivárgást.

[origo]