Háromszáztizenegy halottja és több száz sérültje van annak az áruháztűznek, amely Paraguay fővárosában pusztított vasárnap. A hatóságok szerint az áldozatok száma tovább emelkedhet. A tüzet valószínűleg gázrobbanás okozhatta, a bevásárlóközpont emeletei összeomlottak. A embereknek az ablakokon át kellett kimenekülni az épületből, az ajtókat ugyanis zárva tartották a tolvajok miatt.

311 halottja és 276 sérültje van annak a tűznek, amely Paraguay fővárosában, Asuncionban, egy zsúfolt áruházban tört ki. A tűzoltók szerint az áldozatok száma tovább növekedhet, ugyanis a tűz miatt az áruház több szintje leomlott, és a romok alatt további emberek halhattak meg.

A tűz okairól egyelőre nem tudni biztosat, de túlélők arról számoltak be, hogy robbanást hallottak, mielőtt a lángok felcsaptak, ezért a hatóságok azt feltételezik, hogy egy konyhai gázpalack robbanhatott fel az épületben. "Szikrák repültek mindenfelé, mintha tűzijáték lenne. Az épület gyorsan megtelt füsttel és lángokkal, teljes volt a kavarodás" - meséli Francisco Barrios azon kevesek egyike, akik sértetlenül jutottak ki az épületből - "Menekülés közben elvesztettem a feleségemet és a gyerekeimet. Most elkeseredetten kutatok utánuk." - mondta a túlélő.

A déli órákban, amikor a tűzvész kitört, az áruház tömve volt vásárlókkal. A helyzetet súlyosbította, hogy a tolvajok miatt az ajtók nagy része zárva volt, ezért az embereknek az áruház ablakain át kellett menekülniük - írja helyi sajtóértsülésekre hivatkozva a BBC News.  Az ügyészség vizsgálatot indított, hogy miért követelt ilyen sok áldozatot a tűz, az áruház tulajdonosát kihallgatják. A sérültek nagy száma miatt nem volt elegendő mentőautó, ezért a sebesülteket a tűzoltók teherautókon szállították a város kórházaiba. A szomszédos Argentína orvosokat és gyógyszersegélyt küldött Asoncionba.

[origo]