Terrortámadást követhet el a közeljövőben az al-Kaida New York-i vállalatok, illetve nemzetközi érdekeltségek ellen - figyelmeztetett a New York-i rendőrség. Információik szerint a szélsőségesek öngyilkos merényleteket terveznek elkövetni a New York-ban valamikor a mostantól a november másodiki amerikai elnökválasztásig terjedő időszakban. A biztonsági szervek gyanúja szerint az al-Kaida azt tervezi, hogy Mexikó felől küld terroristákat az Egyesült Államokba.

Terrortámadást követhet el a közeljövőben az al-Kaida New York-i vállalatok, illetve nemzetközi érdekeltségek ellen - figyelmeztetett szombat éjjeli felhívásában a nyolcmilliós nagyváros rendőrsége. A hatóságok információi szerint a szélsőségesek öngyilkos merényleteket terveznek elkövetni New Yorkban valamikor a mostantól a november másodiki amerikai elnökválasztásig terjedő időszakban. A városban rendezik augusztus végén az amerikai Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját.

Az ABC News amerikai hírtelevízió névtelen forrásokra hivatkozva szombat éjjel azt jelentette, hogy a New York-i rendőrség és az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) helyi vezetői pénteki válságülésüket követően határoztak arról, hogy figyelmeztetik a terrorveszélyre a vállalatokat és a nemzetközi szervezeteket, köztük az ENSZ-t. A hatóságok az írásos feljegyzésben egyebek mellett arra sürgették az érintett intézményeket, hogy fokozottan védjék épületeik utcafrontját, továbbá a fűtési - valamint szellőzőrendszerét.

A biztonsági szervek gyanúja szerint az al-Kaida tervbe vette, hogy Mexikó felől terroristákat küld az Egyesült Államokba. Az ABC News információi szerint a hatóságok Mexikó és az Egyesült Államok határán őrizetbe vettek egy hamis útlevéllel utazó pakisztáni származású nőt, akinél hétezer dollár készpénzt és egy New Yorkba szóló repülőjegyet találtak. A hatóságok mindazonáltal nem módosították a New Yorkra érvényes, színekkel jelölt terrorfenyegetettségi szintet, amely a 2001. szeptember 11-i támadások óta változatlanul az ötfokozatú skálán a második fokozatot jelentő narancsszínű.