Gépkocsiba rejtett pokolgépek robbantak Bagdad Karrada negyedében négy keresztény templomnál a vasárnap esti istentiszteletek idején. Az első jelentések szerint a merényletek három halálos áldozatot és számtalan sebesültet követeltek. Az iraki belügyminisztérium szóvivője közölte, hogy óriási számú áldozattal számolnak.
 

Gépkocsiba rejtett pokolgépek robbantak Bagdad Karrada negyedében négy keresztény templomnál a vasárnap esti istentiszteletek idején. Hasonló merényletet követtek el az észak-iraki Moszulban is két keresztény templomnál. Az első jelentések szerint a merényletek három halálos áldozatot és számtalan sebesültet követeltek. A belügyminisztérium szóvivője közölte, óriási számú áldozattal számolnak.
   
Az első pokolgép a főként keresztények lakta bagdadi negyed örmény templománál robbant fel, kitörte az örmény templom festett üvegablakait, és lángba borított legalább három személygépkocsit. A második 15 perccel később egy asszír templomnál ugyanabban a negyedben. Az észak-iraki Moszulban két gépkocsiba rejtett pokolgép robbant az egyik templomnál vasárnap este.

Irakban mintegy 800 ezer keresztény él, többségük Bagdadban. Iraki felkelők először intéztek támadásokat keresztény templomok ellen a megszállás 15 hónapja alatt. Az elmúlt hetekben többször követtek el támadásokat alkoholárusok ellen, akiknek többsége örmény, asszír vagy  kaldeus keresztény.