Kiszabadítottak négy jordániai túszt Irakban. Az akciót egy helyi ellenálló vezető szervezte meg, miután tudomást szerzett arról, hogy hol tartják fogva a túszokat. A túszejtők egyébként nem közölték feltételeiket, a rajtaütéskor pedig elmenekültek. Ugyanakkor visszanyerte a szabadságát két török sofőr is, miután cégük ígéretet tett arra, hogy elhagyja Irakot.

Helyi harcosok szabadítottak ki négy jordániai túszt Falludzsában. Hadzs Ibrahim Jasszán sejk a BBC-nek elmondta, hogy emberei sértetlenül szabadították ki a négy túszt. Jasszán sejk kedden szerzett tudomást arról, hogy a magát Halálcsapatnak nevező mudzsahed csoport hol tartja fogva a jordániai munkásokat.

Embereivel szerdán rohamozták meg az épületet, amelyből elmenekültek a túszejtők. A sejk szerint a túszejtők egyszerű terroristák voltak, semmi közük sem volt az ellenálláshoz. "Örülök, hogy kiszabadítottuk az ártatlan mohamedánokat" - mondta Jasszán. A túszejtők egyébként sohasem jelentkeztek követelésekkel. Jordánia kedden jelentette be, hogy hét állampolgárát túszul ejtették. Az ellenállók túszmentő akciója után sem tudni, hogy mi lett a másik három jordániai túsz sorsa.

Ugyanakkor két török túsz is visszanyerte a szabadságát. Fogva tartóik azért engedték el őket, mert cégük megígérte, hogy nem szállít többet az amerikaiaknak Irakban. A két férfit a Tavhid és Dzsihád nevű, állítólag az al-Kaidához kötődő szervezet tartotta fogságban. A csoport közölte, hogy kivégeztek egy török teherautósofőrt, Murat Yucet, aki teherautójával élelmiszert szállított az amerikaiaknak cég alkalmazottja.