Hangja alapján azonosították azt a férfit, aki az elmúlt napokban részt vett egy Irakban dolgozó törtök teherautósöfőr kivégzésében. A terrorista vélhetően Habib Aktas, aki részt vett a tavaly novemberi, hatvan halálos áldozatot követelő robbantás előkészítésében.

A hangja alapján azonosították azt a török terroristát, aki részt vett egy Irakban dolgozó török sofőr kivégzésében. Hétfőn jelent meg egy videofelvétel az interneten Murat Yüce Irakban dolgozó török teherautósofőr meggyilkolásáról. A török férfi gyilkosai közül az egyik hibátlan törökséggel szólalt meg a felvételen.

A szerdai török lapok szerint a férfi Habib Aktas, akit tavaly november óta köröznek. Őt tartják a hatvan halálos áldozatot követelő isztambuli bombamerénylet-sorozat értelmi szerzőjének. A török rendőrség információi szerint Aktas a merényletek végrehajtása után Irakba menekült.

A török rendőrség lehallgatta Aktast, amikor családjával beszélt telefonon. Hangja rendelkezésre állt azoknak a felvételeken is, amelyek az isztambuli merényletek idején kerültek a hatóságok birtokába. Ezeket a felvételeket hasonlították össze a török túsz megölése után megjelent felvétel hangjával. A török rendőrség nem kívánta kommentálni a lapértesüléseket.