Miután egy sonthofeni (Bajorország) klinika ápolója beismerte, hogy a maga összeállította méregkeverékkel tíz pácienst ölt meg, a kempteni ügyészség elrendelte hetven, a klinikán elhunyt páciens exhumálását, mivel felmerült a gyanú, hogy az ápoló több embert ölt meg a bevallottnál.

Tíz gyilkosságot ismert be egy, a sonthofeni klinikán dolgozó ápoló. A férfi elmondása szerint könyörületből adta be a halálos injekciókat a reá bízott ápoltaknak. A kempteni ügyészség most további hetven halálesetet vizsgál fölül, amelyek az ápoló munkaidejéhez közeli időpontban következtek be az osztályon. A vizsgálatra az osztályon hiányzó gyógyszerek mennyisége miatt kerül sor, mivel ezekből további halálos koktélt készíthetett a 25 éves ápoló.

Az ápoló múlt heti letartóztatása után elismerte, hogy a múlt év márciusától ez év júniusáig hat idős nőt és négy férfit ölt meg maga készítette injekciókkal. Tettének indítékát azzal magyarázta, hogy nem bírta elviselni az idős emberek állapotát, így akarta megszabadítani őket szenvedésüktől. Az ügyészség kilenc rendbeli emberölés és egy rendbeli eutanázia ügyében nyomoz.

A rendőrség akkor jutott a kegyes halált osztogató ápoló nyomára, amikor a klinikán eltűnt gyógyszerek ügyében kezdett el nyomozni. A halálos koktélhoz az ápoló nyugtatószert és altatót kevert össze és adott az idős emberek infúziójához. A gyógyszereket az osztálya gyógyszerszekrényéből tulajdonította el.

Az ápoló lakásán a nyomozók még több üres ampullát találtak, amiből arra következtettek, hogy a huszonöt éves férfi még több pácienst "segített át" a túlvilágra. A lelet miatt döntött úgy az ügyészség, hogy a klinikán, az ápoló munkaidejével megegyező időben elhunyt hetven ápoltat is exhumáltatja, felülvizsgálva azok halálának okát.

A klinika szóvivője szerint az ápoló foglalkoztatási ideje alatt nem növekedett az elhunytak száma, így nem is merülhetett fel gyanú, hogy az ápoló gyilkolja az ápoltakat.