Csuklyás banditák lesből golyózáport zúdítottak egy rendőrautóra Rio de Janeiro egyik sugárútján, így gyilkolva meg a gépkocsiban ülő ülő két rendőrt.

A gengszterek bandája öt főből állt, akik több mint negyven golyót lőttek ki a járőröző autóra. Támadásuk után magukhoz vették a vérbe fagyott rendőrök fegyvereit, majd egy másik gépkocsin kereket oldottak. A két rendőrt még kórházba szállították, ahol azonban már nem lehetett rajtuk segíteni.

A kettős gyilkosság a riói karneváli ünnepségek egyik helyszíne, a Sambadrome-stadion közelében történt. Az utóbbi időben ez volt a bűnözők egyik legvakmerőbb gaztette.

Ötven rendőr indult felkutatásukra, de eddig még bukkantak nyomukra. Az áldozatok a brazil rendőrség közelmúltban indított városi művelete keretében szolgált. A kampány célja az, hogy több rendőr legyen jelen Rio de Janeiro utcáin a féktelen bűnözés visszaszorítására.

A brazil óriásváros a világ bűnözőinek egyik központja. 100 ezer lakosra mintegy 50 gyilkosság jut. A bűnözőkkel vívott harcban Rióban minden másnap meghal egy rendőr.