A kórházban életét vesztette az egyik magyar sérültje annak a balesetnek, amely csütörtökön történt Ukrajnában. A többi 12 magyar sérült közül hárman szintén életveszélyes állapotban van. A magyar turisták Nyíregyházáról érkeztek, és vízi túrára tartottak, amikor mikrobuszuk ütközött egy teherautóval.

Magyarok szenvedtek súlyos közlekedési balesetet Ukrajnában csütörtökön. Az ungvári főkonzul, Szabó Ottó az [origo]-nak elmondta, a baleset csütörtök délután történt Rahótól néhány kilométerre. Egy mikrobusz, amelyen 14 magyar utazott, egy hegyi úton összeütközött egy Kraz teherautóval. A kisbusz utasai Nyíregyházáról érkeztek, és vízi túrára utaztak Ukrajnába.

A 14 magyar közül 13-an sérültek meg, közülük négyen súlyosan. A főkonzul elmondása szerint Rahóról rövid időn belül megérkezett az orvosi segítség, és a sérülteket kórházba szállították. A kórházban az egyik súlyos sérült - egy férfi - életét vesztette. Három magyart továbbra is súlyos sérülésekkel kezelnek.

Szabó Ottó elmondta, hogy a hozzátartozókat értesítették, és intézkedtek arról is, hogy amennyiben az állapotuk megengedi, hazaszállítsák a sérülteket. Debrecenből két mentőautó már elindult Rahóba, hogy a könnyebben sérülteket hazavigyék. Az Országos Mentőszolgálat közlése szerint elindult egy helikopter is.

A Külügyminisztériumban korábban az [origo]-nak elmondták, hogy még folyik az eset vizsgálata, de az első információk szerint a magyarokat szállító busz volt a hibás a balesetben. A teherautó szabályosan közlekedett, amikor a mikrobusz egyelőre tisztázatlan okból áttért az út másik oldalára.

Az ungvári Reporter internetes hírújság péntek délelőtti jelentése szerint a magyarok Beregsuránynál lépték át az ukrán-magyar határt, és az Ivano-Frankivszk megyei Jaremcsa hegyi üdülőhelyre tartottak. Az újság azt írta, hogy feltehetően műszaki hiba miatt tért át a kisbusz az út másik oldalára.