Ismét összecsaptak egymással az amerikaiak által támogatott iraki rendfenntartók és a síita iraki milicisták Nedzsefben vasárnap. A városban szombaton kezdődtek tűzszüneti tárgyalások a rendfenntartók és felkelők között, akik a régi temetőben sáncolták el magukat.

Újra összecsaptak egymással az amerikaiak támogatta iraki erők és a síita milicisták vasárnap az Irak déli részén fekvő szent városban, Nedzsefben, egy nappal azután, hogy kudarcba fulladtak a tíz napja tartó ellenségeskedések lezárását célzó tárgyalások. Szemtanúk elmondása szerint robbanásokat és gépfegyverek ropogását lehetett hallani Nedzsef szívében, a régi temető környékén. Itt sáncolták el magukat a Muktada asz-Szadr radikális síita hitszónokhoz hű fegyveresek.

Az amerikai hadsereg tankjai megközelítették a temető és az Ali imám mecset környékét. A nedzsefi utcákon amerikai katonai járművek járőröznek. A Nedzsefben tíz napja tartó harcokban több százan haltak meg, és az összecsapások átterjedtek hét további iraki városra. Mintegy 2000 amerikai katona és az iraki rendfenntartó erők 1800 tagja állomásozik a 600 ezer lakosú, Bagdadtól délre fekvő város környékén.