Tizenhat áldozata van a Charley hurrikánnak

2004.08.15. 22:32

Toni Jennings, Florida helyettes kormányzója vasárnap bejelentette: tizenhatra emelkedett a Charley hurrikán halálos áldozatainak száma. Öt halottra bukkantak Polkban, négyre Charlotte-ban, kettőre Orange és Volusia megyében, míg hat halottat számoltak össze DeSoto, Lee és Saratora megyében.

George Bush amerikai elnök vasárnap megérkezett Floridába, hogy testvérével, Jeb Bush helyi kormányzóval együtt felmérje a károkat. Megjegyezte: a kormány eladata, hogy minél előbb megtalálja a forrásokat a katasztrófa súlytotta terület megsegítésére.

A Charley névre keresztelt hurrikán pénteken ért földet Floridában, Fort Myerstől 25 kilométerre. A hurrikán szeme Punta Gorda fölött vonult el óránként 289 kilométer per óra sebességgel.

Az állam 9 milliárd dolláros citrusültetvényei jelentős károkat szenvedtek, a gyümölcsök 70 százaléka megsemmisült.

A szakemberek szerint körülbelül két hétbe is beletelik, mire a legnagyobb károkat sikerül elhárítani.

Orange megyében egy teherautót sodort el a szél, aminek következtében egy fiatal lány meghalt, heten pedig súlyosan megsérültek. Körülbelül 50-60 személyt láttak el a kórházban kisebb-nagyobb sérülésekkel. A halottak száma a jelenlegi adatok szerint 16 egész Floridában. Öt halottra bukkantak Polkban, négyre Charlotte-ban, kettőre Orange és Volusia megyében, míg hat halottat számoltak össze DeSoto, Lee és Saratora megyében - írta a CNN.

KAPCSOLÓDÓ CIKK