A pusztító szombati robbantásos merénylet elleni tiltakozásul vasárnap ismeretlenek felgyújtottak egy vonatot Bangladesben. A kétségbeesett emberek már a merénylet után közvetlenül több tucat gépkocsit törtek össze.

Feldühödött emberek felgyújtottak egy személyvonatot vasárnap Banglades középső részén azt követően, hogy előző nap pokolgépes merényletsorozat pusztított egy dakkai ellenzéki nagygyűlésen. A szombati robbantásokban a legutóbbi adatok szerint 18 ember meghalt és 300 megsebesült. A személyvonat a fővárosból, Dakkából indult és Csittagong városába tartott. A rendőrség szerint félő, hogy vannak áldozatai a gyújtogatásnak, de további részletek egyelőre nem ismertek.

A szombati dakkai robbanások akkor következtek be, amikor Sejk Haszina, az ellenzéki Avami Liga vezetője a párt székháza előtt szólásra emelkedett. A pártvezető szemtanúk szerint sértetlen maradt. Az ATN Bangla magántévé arról számolt be, hogy a sebesültek között több vezetői politikus is volt. A párt feldühödött hívei összetörtek és felgyújtottak több tucat gépkocsit a merénylet elleni tiltakozásul. Egyelőre senki sem vállalta a terrorakciót. A robbantássorozat elleni tiltakozásul vasárnap tucatnyi bangladesi városban zárva maradtak az üzletek és az iskolák.