Hétfőn és kedden Mannheimben hallgatnak ki négy amerikai katonát, akiket iraki foglyok kínzásával vádolnak. A kihallgatásokat azért tartják egy németországi amerikai bázison, mivel a vádlottak ügyvédjei közül többen biztonságig okokból nem akartak Irakba utazni.

Mielőtt haditörvényszék elé állítanák, hétfőn a németországi Mannheim amerikai támaszpontján hallgatnak ki kettőt a közül a négy amerikai katona közül, akiket azzal vádolnak, hogy iraki foglyokkal kegyetlenkedtek a Bagdad közelében lévő Abu Graib börtönben.

A 25 és 37 év közötti katonáknak, köztük egy nőnek Bagdadban már megkezdték a kihallgatását, ám félbeszakították, mivel ügyvédjeik biztonsági okokból nem voltak hajlandók a helyszínre utazni. Az ezen kívüli további tárgyalásokat megint csak Bagdadban tartják majd.

Mannheimben a bíróság átveszi a bizonyítékokat, szemtanúkat hallgat meg, és eljárásügyi dolgokkal foglalkoznak, mielőtt a katonákat haditörvényszék elé állítanák. Egyúttal a vádlottaknak is módjuk nyílik védelmük kialakítására.

Hétfőn Charles Granert és Megan Ambuhlt, kedden pedig Ivan Fredericket és Javal Davist hallgatják meg. Az áprilisban kitört botrány miatt hét katonát vádoltak meg, egyiküket, Jeremy Sivitset, májusban már elítélték egy év börtönre.