Több tucatnyi rendőr mintegy hatvan újságírót állított elő a rendőrkapitányságon Nedzsefben. A sajtóértekezlet e különös formáját azért választotta a város rendőrfőnöke, hogy szembesítse az újságírókat a nem valós híradásuk következményével.

A rendőrök - akik közül többen maszkot viseltek - szobáról szobára járták végig az újságírók szállodáját Nedzsefben. Mintegy hatvan tudósítót, fotóst gyűjtöttek össze, majd az újságírókat előállították a rendőrkapitányságon.

Itt a város rendőrfőnöke állt az újságírók elé. Közölte velük, nem vették őket őrizetbe, csak azt kívánja tudomásukra hozni, hogy nem a valóságról adnak hírt Nedzsefből. A rendőrfőnök példaként említette, hogy egy közel-keleti televízió bejelentette: Ali asz-Szisztáni nagyajatolláh visszatért Nedzsefbe, miközben a legtekintélyesebb iraki síita vezető még Bászrában van.

A televízió álhírére tüntető hívek indultak egy közeli városból Nedzsefbe. A felvonulás incidensekbe torkollott: a rendőrök tüzet nyitottak, két ember meghalt, öt pedig megsebesült.