Az amerikai Time hetilap legfrissebb számában közölt közvélemény-kutatási adatok a hivatalban lévő elnök, George W. Bush minimális előnyét mutatták demokrata párti kihívójával John Kerry-vel szemben. 

A Republikánus Párt hétfőn kezdődő konvencióját két nappal megelőzően készült felmérés szerint a megkérdezettek 46 százaléka George Busht, 44 százaléka pedig John Kerryt választaná. Az 1207 felnőtt megkérdezésén alapuló eredmény a hibahatáron belül van. A függetlenként induló Ralph Nader a szavazatok 5 százalékára számíthat.

Az elmúlt héten több jelentősebb közvélemény-kutatás azzal az eredménnyel zárult az Egyesült Államokban, hogy a hibahatáron belül lévő különbséggel vezet Bush elnök Kerry szenátorral szemben. A The Wall Street Journal és az NBC News felmérése szerint a szavazatok 47 százalékát Bush, 45 százalékát Kerry kapná. A USA Today, a CNN és a Gallup közös vizsgálata alapján az eredmény 50-47 Bush javára (3 százalékos hibahatárral). Ugyanakkor ez az eredmény 48-47 százalékra módosult a magukat regisztrált szavazók körében. A Los Angeles Times felmérésében Bush a szavazatok 49 százalékát tudhatta magáénak Kerry 46 százalékával szemben, de a hibahatár ebben az esetben is 3 százalék volt.